Företagen

Vintrosa Gummi AB

Vintrosa Gummi AB startades 1953 under namnet Vintrosa Gummifabrik AB som en avknoppning från Örebro Tekniska Gummifabrik i Örebro. Företaget var från början inriktat på tillverkning av produkter för skoindustrin i Örebroregionen. I takt med skoindustrins avveckling utvecklades företaget till en komplett gummileverantör till den svenska verkstadsindustrin.

Vintrosa Gummi AB är beläget 2 mil väster om Örebro och sedan år 2000 en del av Formgummigruppen.

Företaget både formgjuter gummidetaljer och extruderar fram profiler och slangar i de flesta förekommande gummimaterial som köpt från våra huvudsakliga material leverantörer Trelleborg AB, National AB och Kraiburg GMBH. Vintrosa Gummi AB är även certifierade enligt ISO 9001:2015.

AS Hevea

AS Hevea har sedan starten 1991 varit en del av Formgummigruppen. Huvudkontor samt produktion ligger idag strax utanför Tallinn, Estland, dit vi flyttade 2008 då våra nya lokaler med en produktionsyta på 4000 m2 stod färdiga.

Vi har också en produktionsfilial i östra Estland nära Rakvere.

AS Hevea är certifierade enligt ISO 9001 samt ISO 14001

AS Vasar Instrument

AS Vasar Instrument startade 1962 som en avdelning inom Tallin Metallproduktfabrik och är sedan 1997 medlem i Formgummigruppen. Fabriken är belägen i Tallinn, Estland.

Vi designar och producerar idag verktyg främst för gummi och plastindustrin samt stans och gjutverktyg.

AS Vasar Instrument är certifierade enligt ISO 9001:2015.

Staffan Sanell

VD - Formgummigruppen

  Välkommen att fråga oss något!

  Denna sida är skyddad av reCAPTCHA och Google, Privacy Policy och Terms of Service gäller. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår gdpr.

  Din kompletta gummileverantör.

  Formgummigruppen Invest AB

  Let's socialize

  FacebookInstagram