Formgjutning

Formgjutning är utan tvekan en av våra starkaste sidor, och fördelarna med att låta oss sköta hela processen är många. Tiden mellan det att order läggs och produkten står helt färdig är kort tack vare det faktum att vi jobbar med en egen formmakare inom koncernen – något som även innebär att våra kunder slipper betala för onödiga mellanhänder. För att så effektivt som möjligt kunna möta marknadens utmaningar och våra beställares krav har vi valt att satsa på en toppmodern maskinpark – idag kan vi stoltsera med en uppmätt presskraft på 400 ton, injektionsvolym på 7 liter och en verktygsstorlek om 1300 x 1300 mm.
Formgjutning av gummi och polyuretan

Gummigjutning av olika slag

Vi på Formgummigruppen känner oss nöjda med jobbet först när våra kunder gör det, och vår främsta prioritering är att tillfredställa våra olika beställares unika önskemål. Därför formgjuter vi gummi och polyuretan i en rad olika seriestorlekar och -volymer, och vi tillämpar bland annat injektions-, kompressions- och transferpressning i arbetet – detta för att kunna erbjuda lösningar som passar alla typer av behov och önskemål.

Vi formgjuter såväl rena gummidetaljer som gummi- eller metallbildningar i form av exempelvis dämpare och småvalsar. Om behov finns kan vi naturligtvis även slipa dessa efter gjutning.

Stort utbud av formgjutna produkter i både gummi och polyuretan

Vi erbjuder ett stort utbud av formgjutna produkter, bland annat olika slags packningar och tätningar, gummi- och metallbindningar, maskinfötter, impellrar, damasker, småvalsar, bälgar och slangkrökar.

Hör gärna av er och berätta om era behov, så tar vi fram en effektiv och prisvärd lösning för era formgjutningsbehov!