Valsbeläggningar

Valsbeläggningar i en mängd olika material

Belagda valsar från Formgummigruppen

Vi är en komplett leverantör av belagda valsar i en rad olika material och utföranden, från gummi och silikon till exempelvis polyuretan. Med vår långa erfarenhet inom branschen har vi byggt upp en gedigen meritlista, och fått privilegiet att jobba mot flera olika kundgrupper och slutändamål, och vi har kompetens inom såväl beläggning av små valsar för elektronikmarknaden som större valsvarianter ämnade för den tyngre industrin.
Vi har också bred erfarenhet av att regummera valsar och hjul, vilket i många fall är bra ur såväl ekonomiskt som ekologiskt hänseende. Vi kan även, om så önskas, tillhandahålla kompletta valsar, bland annat gummivalsar och dragvalsar där vi då beställer metallkärnorna från någon av våra många leverantörer.

Mer om gummivalsar och dragvalsar!

Vår långa erfarenhet på marknaden har gett oss stor förståelse för hur avgörande prestanda och tillförlitlighet på beläggningen faktiskt är för det slutgiltiga produktionsresultatet. Vi kan genom vår kunskap, kontroll och noggrannhet erbjuda en jämn och hög kvalitet och vi hjälper naturligtvis till att välja rätt beläggning beroende på användningsområde.
Vi hanterar beläggning upp till 5 meter mellan dubb och 1,2 meter i diameter. Bombering och spårning utförs efter kundens önskemål – detta då vår filosofi är att alltid sätta kunden i första rummet, oavsett projekt eller sammanhang. Gummibeläggning ger dig en yta som tål slitage och korrosion som förlänger objektets livslängd avsevärt. Gummibeläggningar har väldigtbra mekaniska egenskaper mot bland annat skavningar, slitage och gropar.

Ring oss för mer information om olika typer av valsar.

Valsbeläggning är vår expertis

Valsbeläggning är en av våra många specialiteter, så den som anlitar oss kan vila tryggt i vetskapen om att vi har utrustningen, den hantverksmässiga skickligheten, erfarenheten – och inte minst passionen – som krävs för ett väl utfört arbete.

Hör av er för kostnadsfri rådgivning, så berättar vi hur vi på bästa sätt kan hjälpa er.