Extrudering

Vi på Formgummigruppen har den utrustning och kompetens som krävs för att kunna utföra högkvalitativ strängsprutning och extrudering av bland annat tätningslister i gummi. Vi skarvulkar och limmar efter önskemål. Precis som med resten av vår verksamhet sätter vi kundens behov i första rummet, och framtagning av profilmatriser sker helt i enlighet med beställarens önskemål. Vanligt är att det hela sker genom vattenskärning eller trådgnistning.
Strängsprutning

Vad är extrudering?

Extrudering, även kallat strängsprutning, är en teknik som används för att tillverka olika typer av profiler. Med hjälp av den här tekniken kan man göra ett flertal olika material i bland annat plast och gummi.

Vi extruderar över 3000 olika slangar, lister, fendrar och profiler

Strängsprutning av olika gummiprofiler

Vi är stolta över att kunna erbjuda många olika varor och lösningar, t.ex. olika slags lister, slangar, snören, stavar, bultar, fender- och Z-profiler, packningar, dammluckstätningar och skarvade eller limmade gummiprofiler.

Vår ambition är att kunna låta våra kunder och beställare välja mellan ett brett utbud av t.ex. profiler, anpassade för olika önskemål och användningsområden. Med risk för att skryta så extruderar Formgummigruppen över 3000 olika lister, profiler, slangar och bultar i gummi!
Om Ni letar efter profiler och lister i plast kan vi även där vara Er behjälpliga då vi samarbetar med många bra leverantörer av plastprodukter.

För mer information om exakt vilka lösningar vi kan erbjuda ert företag – hör av er på mail eller telefon så återkopplar vi så snabbt som möjligt. Med vår långa erfarenhet av extrudering av plast och gummiprofiler kan vi ta oss an nära nog vilket uppdrag som helst, och vi brinner för bra service och hög kvalitet.